Thursday, May 28, 2009

Adoooiii!! Tersoping Lagik

Rembatan di hujung bulan sebelum gaji masyuk!!!
Pejam mata je bayar sb aku malah nak pikir byk kali mcm org lain..
Amik bayar blah!!! Kekekeke!!!
Sampai umah kering!! Wakakaka!!!

p/s : En hb sila tutup mata ye.. Saya soping balas dendam sb kat Medan x kene taste and x byk choice. i owe u berday present.. apa erk nak belik! Nak apa beey??

5 lai blouse murah murah..
1 lai long shirt...
1 lai pants yg aku sgt satisfied and very comfy



Ngeh ngeh saya telah pokai.. tobak x nak duk kl!!
(xpe lepas ni sy blk Trg sy duk diam2 je kat umah)


Saturday, May 23, 2009

New Toys!!

COLLAGE!!
In 1 minute!!








Monday, May 18, 2009

Lagu Batak

Lagu Batak yg dinyanyikan oleh budak-budak kampung Batak sewaktu kami di dalam boat.
Cayalah suara diorang best x pancit pun walau nyanyi byk lagu..
Kalau nak compared ngan budak2 realiti tv kat sini... jauh la diorang lg sedap..
Maybe xde pendedahan je..
So layan je la apa yg hb aku record ni..


video

Saturday, May 16, 2009

Berita Terkini 16 May 2009, 9:45pm

We are the champion!!!
Untuk kali ke 18!!!





Medan Trip : Safely Arrived KT (12 May 09)

Semlm sampi dr Medan kul 1145pm.. Hampeh cab kene caj extra sb dah after midnight.. Balik tdo umah sewa aku kat Equin Park. Pagi esoknya kul 10 am cab dtg amik, flight ke KT kul 11:55..
Alhamdulillah dah selamat sampai Trg... Penat wooo!!!



At LCCT nak masuk depart hall dah



Inside departure hall.



Dlm AA kebosanan...


Selamat sampai kat Sultan Mahmud Eport KT



Waiting for Ma & Pa dtg amik

Medan Trip : Day 4 (11 May 09)

Best tido semalam.. Katil best!!! Lewat g bekfes.. Org lain seme dh kuo g jenjalan aku br nak bekfes.. xpe ptg karang sambung soping

Ni lah otel yg aku kata best tu.. Garuda Plaza Hotel, Medan


Bekfes yg best, makan smbil ngadap swiming pool



Waffle choc yg plg best aku makan, 2 3 kali g amik.. ni yg Beey.. (aku cilok plak wat naik bilik 2 kpg hahaha)



Meehon grg En Sconjar


Makan nge telur apa tah ni, tp best.. dia taruk sosej kat dalam ptg halus2



Ni nasi air aku.. pastu makan waffle plak



Swimming pool depan kafe otel



Lepas kenyang posing kat ruang legar otel plak. Pelamin tradisi org sini rasanya

Naik kemas dan lepak2 kat bilik pulak before check out. Ready to go.. Dtg se beg je, blk beg terpaksa di expandkan dan kuarkan beg extra. Ngeh ngeh ngeh

Jom kita balik.. Chek Out @1pm after beey siap smayang.. 12:15 dh zohor



Tunngu pak supir datang amik utk lunch and soping lagik



Warung Kopi @Lobby


Beso gop Warung Kopi ye..



Ni pun kat lobby puasang nunggu posing lu

At 230pm pak supir dtg n bwk g lunch kat Trans Minang pulak. Own account. Pastu g eport antar group pertama yg naik flight kul 525pm. Kitorang selebihnya dibawak soping kat Sun Plaza/Sogo pulak. Beli baju En sconjar je kat situ.. Pukul 800pm tolak ke eport sb flight ke Mesia kul 925pm..
Bye Medan!!!

Friday, May 15, 2009

Medan Trip : Day 3 (10 May 09)

Hari ke 3 kat Berastagi..


Ni bilik aku kat kat Danau Toba Cottage, Berastagi ni. Room 902


After bekfes nak check out utk ke Medan dah

Before balik ke Medan, Pak Lisan bawak g tgk gunung berapi yg masih aktif.. Gunung Sibayak rasanya nama dia.. Lupa laa..

Nampak tak asap yg berkepul2 tu.. tp dh lama x meletup mengikut kata orang kat sini la..



Ni pun sama.. Gunung Sibayak



Pastuh g ke Hot Spring.. kolam air panas dekat kaki gunung Sibayak


Dalam kaw Hot Spring. Belakang tu kolam nye.. Banyak kolam nye dan suhu lain2



Yex kene marah ke penjaga kolam sb terjun tiruk hahaha padan muke!! Macam2 Yex ni..



Kaum Adam tgh menjaga kecantikan dengan melumur sulfur gunung berapi ke muka. Katanya dapat menghilangkan parut dan membung daki2/sel2 mati kat badan



Lepas comor kene jemur sapa kering.. Macam opera cina aku tgk set2 ni!! Lawo blake ah balik Mesia kekgi


Kedai buah depan Hot Spring


Aku beli stoberi ni je.. Manis gop


Lepas siap mandi blake tolak ke Medan, siap jambatan runtuh lagi ms ondeway tuh.. kene turun jalan kaki lalu kot jambatan baru hak x siap lg. Takut bas berat benonya. Pastu sapa Medan gi lunch kat Lubuk Idai(gambo kene pow nge Palie lu). Best gile makan sini.. Ayam percik ngan ikan bako ye mmg best ah ngan jus 6 rasa.. Jus nape dah x ingt nama..
Pah tu lepas makan solat seme ye bawak g soping kat Factory Outlet.. X best sgt pun brg ye Kl best lg. Pastu gi Pasar Ikan, nama je pasar Ikan tp bkn jual ikan ye.. Kat sini mcm Kedai Payang la.. kain smayang, buah salak, kek lapis, tudung, kain pelikat seme ade.
Next ke Medan Mall.. Aku soping kat sini je kat Matahari..


Siap soping g dinner kat sini plok.. Grand Angkasa International Hotel.. Makan sapa lebam!!!


Meja set kuat makan.. Ketua MatYeng. Makanan ye beh blake.. Buah betik ye pun sedap!!


Letis dos makan.. Check in kat hotel ni plok, mlm terakhir di Medan..
Best skali ah hotel ni.. comforter dia n bantal mmg best tahap cipan!!! Mcm nak bwk balik je


Toilet ye beh..


Shower dia best beso giler.. mmg puah ah mandi


Siap ade hair dryer.. tepon pun ade dlm bilik air


Dan yg penting plasma tv siap ngan chanel2 yg best.. Parabola katakan.. kat sini dorang x yah bayar bil astro mcm kita, free je tgk cuma kene beli parabola je dlm 2k++


Set toilettries dia.. Siap ade berus gigi n ubat gigi, jrg hotel provided berus gigi ni

Enuf for today.. nak tdo atas katil best plak ni... Nite zzzzz