Thursday, January 29, 2009

Alhamdulillah..

Alhamdulillah..
Syukur padaNya dengan nikmat dan rezeki yg dikurniakan..

So far so good..
Just bersyukur je lah dgn apa yg ada dr tiada..
Majlis Tahunan Syarikat dah selesai..
Segala persoalan dh terjawab.. hehhee
Just positive thinking je lah.. Cume ade yg aku x leh nak baiki..
Masalah kesihatan mmg xleh elak.. Melain kan sakit aku ni hilang..
Tp mmg sush lah.. Doa je la selagi mampu.. Moga Tuhan perkenankan..
Yang lain2 tu ok lah..
Mana2 yg x elok just improve.. for my own sake jugak..
And the best thing dapat reward gi ***** , Indonesia for 3D 2N
atas segala usaha dan kerja keras tahun 2008..
Duit poket pun insyaallah bos kata... tgk bajet lu gane2..

Gaji pun ok.. Alhamdulillah.. Ade kenaikan..
Jgn lupa org yg kat bawah kita..

Hulurlah selagi kita mampu..
Ramai lg yg memerlukan bantuan dr kita..
Tq Bos...

Wednesday, January 28, 2009

SHOPAHOLIC Collections

My SHOPAHOLIC Collection dah complete...
Semua dah ade. Akhirnya...

All my SHOPAHOLIC Series

Tq Beey.. Tlg bayarkan ms kat MBS East Coast Mall tu..
SHOPAHOLIC dah complete..
Satu je lg xde.. Kat MBS ni pun xde yg tu..
Kalau ade aku dh rembat dah..
Takpe nanti aku carik lagi kat mana2 Bookstore...

All from Sophie Kinsella

Yg ni je belum ade..

Jalan Jalan Cari Pasal..

Bestnye bleh kluar dr umah.. Asyik terperuk je, pegi balik opis je..
Cuti sebelum CNY hr tu gi jenjalan dgn en hb..
Opis aku wat bubur asyura hr tu tp x leh join sb dah plan nak g jenjalan..

Sabtu 24 Jan 2009
Emm ingat nak tolak awal2... tp biasa lah aku 2 org ni mmg susah nak gerak awl2 ke mana2..
Lepas subuh siap sambung tdo kjap lagi... hahaha last2 kul 9 jugak bangun mandi2..
Then dlm 930 pg br bertolak...
Singgah chendering dulu bekfes nasi dagang..

Kul 1.00 baru sampai Kuantan.. Kitorang redah je.. sib bek x sesat.. hua hua
Terus g East Coast Mall.. Aku dh nampak dah Big Apple..
Perut lapo ni.. so makan dulu sebelum xtvt penjelajahan bermula..

1/2 dozen Big Apple Donuts..
baru aku perasan semenye berunsurkan cokelat...

Makan ni je untuk lunch..
Kali ni x tamak dah, amik 1/2 dozen je..
Hari tu kitorang belasah 1 dozen kat JCo..
Sampai kene tapau wat balik..

Lepas kenyang baru g round2 dlm mall tu..
X soping sgt.. soping kecil kecilan je en hb kata hahha
Banyak yg kenan xde stok or xde size dah.. dh bayk yg sold out..

Last2 beli ni je..
Slipa en hb

Nape tah ni.. jauh2 pegi dia beli ni je.. Faizal oo Faizal!!

Sluar pink yg comey!!

2 biji tong sampah yg buatkan aku sayang nak buang sampah ke dlamnya..
Gedix kan.. PINK

Untuk taruk dot dot dot..

Accecories untuk aku..

Buku Beey

Tq Beey beli ni utk completekan my Shopaholic collection...
1 je lagi xde from Sophie Kinsella.. 'Can U Keep Secret'



Ptg plak makan kat Laksa Shack.. em sedap gak..
Pic lupa nak snap sb masing2 kebuluran.. Lps kenyang br tingat x amik pic..

Tp lama gile gak duk kat situ... sampai ke malam..
Sebelum balik lepak kat Baskin Robbins jak..
Makan eskrem... tp BR termasuk dlm list BOYCOTE product ISRAEL.
Huhuhu tp aku teringin sesangat.. aku bedal jugak..
Ermm maafkan aku!!!

Menikmati BR eskrem..

Dlm kul 930++ mlm tolak balik.. ingt nak tdo kat Cherating..
Esok baru nak balik KT..
Kul 10+ sampai Cherating.. rami gile manusia..
Habis hotel aku redah tapi sadly...
All hotels are not available..
Mula2 g Residence Inn... pergh!! room rate punye la melambung naik..
Seme kete plat luo.. plat Spore plg byk.. Mat saleh pun ramai gile..
Even room rate tinggi, tp bilik seme FULL!!

Kronologi pencarian Hotel :
Residence Inn - FULL
Cherating Bayview - FULL
The Legend - ade 1 room tp Suite RM 750 semlm.. Chait baik aku g soping..
Holiday Villa - FULL
Eastern Pavillion - FULL
Chalet cap ayam - FULL
Chalet tepi Pantai - FULL
Chalet cap itik - also FULL

Sampai kul 1130 mlm duk carik ke hotel.. Em nampak gaya nye seme full..
Even chalet yg xde nama pun FULL..
Last2 decide balik je lah.. Padang Midin Resort kompen x FULL... hahaha
Kul 4 pagi br sampai umah.. penat gilos..
Kopem x g mana2 esok ni.. tdo je lah..
Mana2 yg kenduri tu slamat lah ye.. sowi xleh gi..

Singgah Kemaman jap, umah Da Syahir Hajjah Izaida..
X jumpa lagi dia lps dia balik Mekah..
Nak singgah smayang jap umah dia..
Kol bitau nk singgah mah dia, dia bitau Yiey pun ade dtg dr KL..

Mamat ni dah risau dah.. kopem lama ni dia bitau sb dh jumpe geng..
Oooh tidak.. aku dah penat giler..
Emm ni buah tangan Da bagi dr Mekah..
TQ Da..

Selendang hitam, tasbih n gelang koka dan perfume non alcohol.. bau dia mcm Body Shop

Sib baik kul 2 am tu dah bleh tolak balik..
Aku tdo je dlm kete...
Sian en Faizal bwk kete sensorang..

Apa-pa pun Timer Kaseh en hb bawak sy gi jenjalan..
Lain kali kita g lagi ye..

Awak dh janji nak bawak sy gi ___ pulak kan...
Kalau nak g situ kene bw $$ banyak2 sb byk dlm kepala nak beli ni...
Hehehe TQ Beey Muahhss I love You!!!

Tuesday, January 20, 2009

I've been tagged by Pie

Saya telah di tag oleh Cik Pie kite.

Rules:
1.Link to the person that tagged you.
2.Post the rules in your blog.
3.Share 6 important things/habits/quirks about yourself.
4.Tag 6 random people at the end of your post by linking to their blogs.
5.Let each person know they have been tagged by leaving a comment on their website.
6.Reply to me when you’re finish.

6 important things/habits/quirks about myself.
1. Suke g shopping mall.. rase mcm hilang segala masalah kalu leh g soping mall..
2. Suke soping barang ntah apa2.. yg kiut miut.. owh bahagianya!!
3. Suke tdo lewat n susah bangn tido.. Peram selagi boleh. Sebenarnya x leh tdo awal.. dh cuba tp x leh.. plg awl leh tdo kul 12:00.
4. Suke termenung dlm toilet..
5. X suke umah sepah, ade2 tu mmg sepah sb x dang.. sibuk!! Nak kejo dateline customer...
6. Suke masok, x leh tgk xdop makanan kat dapur.. mesti kene masak or wat apa2 yg bleh dimakan.. Telah berjaya menggemukkan my hubby.. yg dulu cikeding hahahahha.. Stok makanan pun mesti kene ade dlm tupperware depan tv.. atleast kepok keping.

Tu je la kot sb nak 6 je kan.. byk lagi kalu nak senarai ni hahahha

Next to tag :
1. Wawa
2. Julie
3. Tuty
4. Winnie
5. Sconjar (mamat ni x buat rasa!!)
6. Sb P kata kalu x cukup org leh tag ye balik.. So the lucky 6 is PIEEEEEE!!

Monday, January 19, 2009

Sekitar Pilihanraya Kecil Kuala Terengganu

Ni buat tatapan kawan2 yg x dapat balik Trg hr tu..
Since ade yg request nak tgk suasana nye...
Ni ade sikit gambar utk tatapan anda seme..
TQ browse my blog..

Ini tiada kena mengena dgn kempen politik ye hahahaha
Dah habes pun mngundi.. Result pun dh tau kan!!
Tahniah buat yg menang!!
Pastikan anda mengotakan apa yg dianjikan buat rakyat Terengganu.
Dan buat yg kalah..
'LU PIKIRLAH SENDIRIIIIII!!!!' Bak kata nabil raja lawak
Post mortem kene buat tu... hikhik.. knape rakyat x pangkah..

Aku kuar rumah kul 1230 teman Beey g ngundi
Aku dh daftar oke... cume alamat aku termasuk dlm Parlimen Marang..
So aku x leh ngundi la kali ni..
Jem gile.. kul 2:00pm br sampai... pdhal biasa 15 min dh sampai..
Tp mmg best ah sepjg jalan tu..
Mcm2 ragam... 2 jam dlm kete mcm x boring pun hahhaa
Mcm2 gaya mengempen.. ngan mat2 rempit yg membawa bendera parti masing2..

Tengok je la gambar2 ni.. aku malas nak menaip...
Antara gambar yg sempat aku snap ngan camera cabuk aku dr dlm kete
I need DSLR to be pro hahahaha

Pondok polis gini ade ngate rawa... Sian polis kene kerahan tenaga hahaha

Ni martek (kediaman polis) sepanjang 2 mgu nak ngundi
Gambo penuh x dang amik sb batery habes

12:30 pm ONDEWAY...
Perang poster gile!! Memang kalah la time PRU baru2 ni...

Kete set bulan

Kete set gelombang biru

Jem wes!!

Perang poster

Modal BN mancing undi

Geng mat rempit bawak dere

Ku lihat biru

dan hijau merata2

Bulan beso atas Bukit Beso

Jauhkan aku dr bala bencana..

Banner set bulan

Markas BN depan Sek Paya Bunga

Malaysia Next Top Model


02:30 pm : Kat NGUNDI
Ni masa kat tempat mengundi

Kete buruk jadi mangsa tepek poster. Depan sekolah kat tempat ngundi


Sekolah tempat En somi saya mengundi

Waiting!!! Beey.. awak pakoh nape Beey??

Lepas ngundi balik mah Ma jak g smayang lepak2 jak pastu beey ajok g roung bando lu sblm balik..
Nak tgk suasana hahah

4:45 pm : Nak Balik dos
Ni masa nak balik dos.. 10 min lgi nak habis waktu ngundi 4:50pm.. Polis, FRU stand by blake dos... Jalan2 pun banyak tutup dos nak wi laluan utk bawak kertas undi ke Stadium. Helikopter mmg berlegar2 kat ruang udara..


Aku round kot kaw panas.. Mmg beh ah tgk..
Ramai gile orang.. Tp btry camera nak kong dos ni...

Sebelah set BN

Sebelah ni set PAS

Nama dan tempat dirahsiakan

Napok ustaz azhar duk ambik gambo.. Khelas ah camera ye kalos camera cap ayam aku


video

Bujal kuo kete g ambik video ni hahaha
Aku tgu dlm kete baca buku Remember Me!!

Kul 6:00++ sapa dumah... Duk kejap makan2 nasi caj kamera...
Siap je makan nasi, Pa tel ajak g makan plok mlm ni.. Owos kenyang gile lagi..
Letih gile nak kuo plok.. hahaha
Ye kt xpe ah g minum air je sb seme ade balik ni... x puah agi reunion kat umah bakali hahaha
Gi ke NurArfa Craft Centre nye tempat tu..
Ingtkan jual kain batik sutera je.. Ade food court gop rupenya..
Lawo gop kat ye happening n beh ah kalu nak lepak2..
Gambo akan diuplot next entry sb kene mintak sedekah ngan adik lu..
Batery aku kong finish yillex uwaaa!!

Dengo pengumuman sape menang kat sini ah ade screen beso..
Gitu je umum... sian plok...



Lah balik makan tu jem pulok...
Alang2 jem baik g musing bando plok bey kata..
Tgk set2 ni celebrate...
Owos x rajin tgk lg aku gini... mmg happening ah...
Siap berarak musing bando.. Polis x leh wat nape dos..
Tp sayang xdop kamera nak amik video..

Wednesday, January 14, 2009

Cooking / Baking Book

Owh semalam saya g amik buku ni kat pos opis..
Poslaju dtg xde org kat umah.. kene g amik kat Pos Office KT..
Suke tgk buku ni.. Mcm mcam resepi ade..
Emm buatnye x tau lah...

And beli buku ni dapat FREE 1 year subscribe cooking book Taste of Homes.
Emm lupa nak snap pic poskad yg kene pos ke obersea tu utk dapatkan free subscription..
Tq P tolong g poskan..

Teringin nak buat tp umah aku ni oven x beli2..
En hubby saya tolong lah cepatkan beli dapur saya itu!!
Saya nak buat kek pun susah..
Nak attend kelas cupcake pun x pergi pergi lagi ni...
Bila lah ade free time nak attend ni..

Ni ha bukunye.. Kopak gak $$ aku beli ni..

Hard cover...

Bagusnya buku ni sb bleh amik satu2 resepi dia tu...
Siap kasik 2 plastik utk avoid water splash lagikk!! (jgn carik.. xde dlm gambar)

Pantun 4 Kerat - Senyum Pagi

Pagi tadi tengah drive nak ke opis.. pas tu aku terpandang satu banner kat tepi jalan..
Terus aku tergelak sorang sorang..
Sampai leni pun aku tersengeh bila teringat pantun tu..

Sekarang ni pun still lagi teringat pantun 4 kerat tu.. Hahahaa
So sebelum lupa aku letak kat sini dulu...

Macam macam la sempena nak Pilihanraya ni..
Meriah gile KT..
Tapi pantun tu mmg kreatif ah.. Hahahha

AMARAN!! : Ini tiada kena mengena dengan politik ye.. Senyum pagi je..

Rasuah oh Rasuah,
Beri salah,
Tak beri kalah,
Buat **** serba salah...

Hahahahaha bagus betulll.. Mmg mende ni terjadi pun...
Ya allah jauhkan aku dr seme mende ni..
AMIIINNNN!!!

Monday, January 12, 2009

XOXOXOXO

I NEED REST !!
I NEED SOME VACATION !!!
HELP ME !!


I'm so tired right now..
Dunno why but selalu x sehat...
Huhuhuhu...
(aku pun x tau nape aku letak tajuk mcm tuh.. hahaha)